No calen motius per defensar la independència

No calen motius per defensar la independència

Publicat a www.e-noticies.cat el 25 de Juliol de 2017

Per demanar la independència:

No és necessari tenir una cultura pròpia i sentir-se diferent respecte al conjunt d’un estat que ni et defensa ni et representa.

No cal que, cíclicament, el Parlament vagi aprovant per majoria absoluta qualificada que Catalunya és una Nació.

No cal que el Govern d’Espanya maltracti la teva comunitat en matèria econòmica, en inversions en infraestructures per sota del que seria raonable (segons la solidaritat interterritorial establerta), o que l’execució de la inversió pressupostada no arribi al 10%, 20% o 40% any rere any.

No cal que el Parlament de Catalunya, en representació de tots els catalans, segueixi  tots els passos per una reforma de l’Estatut d’Autonomia. Aquest, aprovat amb el 80% dels vots del Parlament, renegociat amb les Corts espanyoles, amb “ribot” inclòs passat, refrendat pels catalans en el referèndum corresponent, va veure com 4 anys més tard, un Tribunal Constitucional amb la majoria dels membres interins, declarava inconstitucionals articles totalment vigents en altres estatuts.

No cal que en plena crisi economicofinancera, el Govern de l’Estat centrifugui el seu deute a les Comunitats Autònomes, penalitzant-les, i es reservi per ell, a través del FLA, la decisió de a quina comunitat se li dóna més o menys diners, sense tenir en compte quins serveis presta, sinó quina afinitat política té.

No cal que amb les actuacions de les institucions de l’estat, govern, diputats i senadors, partits polítics, tribunals, fiscalia, etc. menystingui directament als catalans independentistes i indirectament a tota la resta.

No cal que les “clavegueres de l’estat” actuïn tan matusserament i tan maldestre a l’estil de Mortadel·lo i Filemó,

No cal que les “clavegueres de l’estat” actuïn tan matusserament i tan maldestre a l’estil de Mortadel·lo i Filemó, i que, quan l’enxampen, ningú assumeixi les responsabilitats que li pertoquen.

No cal que l’art. 2 de la Constitució Espanyola (CE) sobre la “indissoluble unitat de la Nació espanyola, pàtria comuna i indivisible”, redacció hereva del franquisme i dels fusells damunt la taula, s’apliqui com un article més prioritari que la defensa dels drets fonamentals dels arts 15 i següents de la CE.

No cal que l’Administració de Catalunya estigui intervinguda de facto sense que s’hagi aplicat l’art. 155 de la CE, passant a ser una administració més, descentralitzada de l’estat, en comptes de ser una autonomia política.

No cal que per a impedir que els catalans votin el seu futur en un referèndum organitzat pel Govern català, passi d’un control econòmic mensual a un control setmanal de la despesa.

No cal que per aturar la celebració del referèndum citat s’amenacin funcionaris i que el Govern espanyol vulgui saber els noms i cognoms d’aquests que, d’altra banda, es tracta d’un acte de coacció clara i de prevenció del crim a l’estil “Minority report”.

demos

Sóc dels que creu que la sobirania l’ostenta el poble (la ciutadania). I és aquest el que, amb un “contracte social” a través de constitucions, lleis escrites o no, la cedeix a l’estat perquè l’exerceixi internament i davant altres col·lectivitats internacionals. L’Estat només l’exerceix per delegació dels ciutadans. En un altre article ja us parlaré de la teoria de la sobirania individual.

Per tant, per esdevenir un nou estat, només cal que la majoria dels catalans ho vulgui,  perquè de la seva actitud neix la legitimitat. La meva part lliberal i humanista, em fa afirmar que NO cal tenir motius o esgrimir menyspreus de l’Estat per defensar la independència, l’única cosa que cal és la voluntat clara que la majoria de la ciutadania es vol constituir en un estat.

[Llegir l’article original]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s